LINDA RAMSING

CERTIFICERET Parterapeut

Parterapeut * Sexolog * Psykoterapeut

Linda Ramsings blog

Blog

Smerter ved samleje

Posted on March 12, 2012 at 7:21 PM
Når piger/kvinder oplever smerter ved samleje, er det selvfølgelig rigtig trist, fordi det ofte får hende til at miste lysten til sex.
 
Der kan være mange årsager til at kvinden oplever konstante eller periodiske smerter ved samleje.
 
I de fleste tilfælde skyldes det heldigvis ikke, at kvinden får en diagnose eller skal under medicinsk behandling eller have foretaget operativt indgreb.
 
Det er meget ofte, fordi pigen ikke er "varm" og liderlig nok, når hendes partner trænger op i hende. Dvs. opvarmningen har ikke været intens og dyb nok, til at hun åbner sig og er helt klar. Piger/kvinder kræver et langt og intenst forspil. 

Dvs. ikke en filende friktion på klitoris, eller ved en finger eller 2 der køres hurtigt ind og ud af skeden. Men derimod et langt forspil, der allerede starter tidligt med anerkendende ord og frække sms beskeder. Når I så mødes, skal kvinden kærtegnes, have fysisk kontakt i form af blide kys i nakken, lange tungekys, nærvær hvor I ser hinanden dybt i øjnene, flette fingre og holde hinanden i hænderne. Kæl for hendes balder, hendes lår, hendes arme og fødder.
 
Nus hende i håret og lad hende dirre når dine fingre bevæger sig igennem hendes hår, og glider blidt henover hendes ansigt. Kærtegn hendes bryster og ælt hendes dejlige bløde mave. Alt dette kan forgå, mens i stadig er let påklædt. Så inden I når til nøgenhed og kærtegn uden tøj, kan den første time sagtens være gået. 

Det betyder også, at meget af forspillet sagtens kan starte, mens ungerne render rundt omkring jer og leger tagfat. Iøvrigt har børn kun godt af at se, deres forældre har fysisk kontakt, at det er en helt naturlig ting at voksne der elsker hinanden, kysser og krammer foran børnene. Børn elsker når deres forældre er glade.  

Når I så når til at skulle klæde jer af, så kan I fra gang til gang aftale om i skal gå i bad sammen, hvilket også er en fantastisk "lidt for glemt" oplevelse at gøre sammen. At sæbe hinanden ind og mærke hinandens varme, glatte og bløde kroppe mellem sæbe og varmt vand, kan få de fleste op at ringe.
 
Efter badet guides din kvinde ind i sengen, eller hvor I har lyst til at elske med hinanden, så sørg for at gøre det hyggeligt forinden. Tænd levende lys, sæt behageligt musik på anlægget, ha evt. friske blomster der dufter dejligt i vasen, eller evt. olie duft pinde der kan fryde i rummet.
 
Når I så ligger jer sammen, er det en rigtig god idé - at kvinden giver sig tid til at nyde partnerens kærtegn, som kan være med finger spidserne, tungen, læberne, næsen, ja der er ikke grænser for, hvor mange erotiske zoner vi kan føle med på kroppen.

Fortæl stille og roligt hvad du har lyst til, hvor og hvordan du ønsker, at din partner skal kærtegne dig. Tøv ikke med at fortælle  din partner det, han kan ikke gætte det, da alle kvinder ikke er ens. Du ved bedst hvad der er dejligst for dig.
 
Vær ikke forlegen over for din partner, han vil elske at tilfredsstille dig, lige præcis på den måde der er bedst for dig, men det kræver du formidler det til ham, så han forstår dig. Din partner vil elske dig for, at hjælpe ham til med at bringe dig til uanede højder, og himmelrykte orgasmer. 

Og skal du undervejs selv vise vej, så vis gerne med egne fingre og hænder, hvordan du ønsker det - og hvad der tænder dig vildt. Et forspil over flere timer, før din partner trænger op i dig, vil give dig mere lyst til sex igen, og ikke mindst er jeg næsten sikker på, at du vil opleve at smerterne forsvinder igen.

Jeg plejer at sige et forspil, starter dér hvor du sluttede sidste gang. Så er det en uge tidligere under elskov med din partner, så starter næste runde allerede dér. Så afslut altid god elskov med, at ligge i ske med din partner, mærk hinandens varme kroppe, og husk at fortælle hinanden hvor dejligt det var.  

Forspillet er ALT det I gør for og med hinanden, inden I har sex. Så forspil handler altså ikke kun om friktion, onani og masturbation, men om alt lige fra at hjælpe din kæreste af med overfrakken, til et kindkys osv. 

Jeg har mødt mange dejlige kvinder i min praksis, som ender med at få glæde, lyst og tilfredsstillelse ved sex, enten på ny igen eller for første gang. Og efterhånden som fokus, lander et helt andet sted end omkring smerten, så skal den nok også forsvinde igen.  

Prøv jer frem.   

Jeg ønsker jer rigtig god fornøjelse.  

De varmeste tanker fra Din sexolog Linda Ramsing

Categories: Sex og samliv