LINDA RAMSING

CERTIFICERET Parterapeut

Parterapeut * Sexolog * Psykoterapeut

Linda Ramsings blog

Blog

Had - kærligheds forholdet til alkohol og dens magt

Posted on April 16, 2012 at 6:31 PM
Idag vågnede jeg og følte for, at skrive nogle ord og tanker ned, omkring alle de ødelæggende eftervirkninger der er, ved følgerne af et alkohol misbrug.

Det kunne ligeså godt være et hvilket som helst andet misbrug, for det samme gør sig gældende, et misbrug ødelægger og påvirker dig selv og dine pårørende/omgivelser.

Der er skrevet mange bøger om emnet,  og jeg kunne sikkert også fylde en bog eller 2, derfor bliver mine tanker nedfældet frit fra leveren (Husk i øvrigt du kun har én lever, og den tager stor skade af et alkohol misbrug) Derfor håber jeg, I kan finde hoved og hale i mine tanker.. ;)

For at gøre en lang historie kort, kommer jeg selv fra en misbrugs familie, hvor min far var alkoholiker. Familiemedlemmer er egentlig døde som fluer omkring mig, af virkningerne af alkohollen igennem årenes løb.

Så hvad alkohollen gør ved misbrugeren selv, ved vi nok godt allesammen!!! Jeg er som terapeut og nørd indenfor personlig udvikling, langt mere interesseret i, hvor meget misbruget ødelægger for misbrugerens familie og pårørende. At være barn af en alkoholiker, sætter mange ar på sjælen, som påvirker videre ud i generationerne, hvis ikke vi er virkelig bevidste om at stoppe "arven".

Vi kender alle mindst én, der kommer fra sådan en dysfunktionel familie. Og ikke sjældent ses det, at børn af alkoholikere selv udvikler alkoholisme (Som jo er en sygdom) Altså kræver den behandling, hvis alkoholikeren selv ønsker at blive rask (Ædru alkoholiker).

Her kan vi fristes til at sige, hvordan kan børn af alkoholikere, dog være så dumme - selv at begynde at drikke, når de ved hvor meget ondt det fører med sig.? Igen handler det om tilknytnings teorier og arv. Det de er vokset op med hjemmefra, er jo det de forbinder med tryghed, da de ikke har kendt til andet. Og hvis vi ikke lære trygheden fra vores forældre, ja hvor skulle den så komme fra. 

Og her møder vi ofte det største problem. For børn af alkoholikere går meget langt, og undskylder gerne igen og igen for alkoholikeren, og ikke mindst tror de igen og igen på, når de siger at nu stopper de. Jeg har også oplevet rigtig mange mislykkede forsøg, hvor alkoholikeren tager på en eller anden form for afvænnings ophold. Og når de så har klaret et par måneder eller et halvt år, mener de at "det der enkelte glas vin" i ny og næ ikke skader..... WRONG... Èn gang alkoholiker - Altid alkoholiker. Der er kun ÈN udvej og det er total afholdenhed FOR ALTID. 

Jeg kan ofte undre mig over, om alkoholikeren selv tænker over, alle de konsekvenser det får for deres børn? Hvor meget det ødelægger for deres fremtid???

At barnet fra den dysfunktionelle familie, ofte indgår i forhold der er usunde for dem, og selv kan ende som misbruger. Kan der være nogen forældre der ønsker det for deres børn?

Jeg vil her også sige en Tuborg light eller anden alkohol fri vin etc. er et dårligt alternativ. Det er blot en falsk form for udsættelse, hvor alkoholikeren tvinger sig til ikke at drikke, men stadig "snuser" lidt til stoffet. Den går bare ikke makker, det er STOP for altid. Der skal ikke indtages drikke, der stadig minder lidt om det.

Når de så godt ved, hvor ondt det gør på dem de holder af, og ikke mindst besværliggør hele livet for sig selv. (Jeg tror jo ikke på den lykkelige alkoholiker findes) Tja hvorfor gør de det så???????

Jeg er jo ret overbevist om, at det starter med et "barn" som der ikke bliver lyttet nok til. Et barn der har haft en fraværende forælder. Og det  behøver ikke at have været fysisk, men også mentalt fravær påvirker barnet.

Når det barn bliver voksen, er der ikke noget de ønsker mere, end at blive elsket og lyttet til, at en kommende partner tager sig godt af dem. Og pga. et ofte nedbrudt selvværd igennem barndom/ungdom, tror de ikke nok på sig selv, til at få fortalt deres historie og lidelse. 

Det giver udslag i, at de selv drikker for at få luft. Når de er berusede kan de bedre tale. Men som bekendt kommer ordene fra fulde mennesker, oftest ikke ud som de var ønsket. Så bruger de kommende dage og uger med skyld og skam, hvor de søger tilgivelse og accept. Og så er de inde i en ond cirkel.

Et opråb til alle jer: STOP drikkeriet og få det værdige liv I fortjener, og ikke mindst jeres børn. Det er simpelthen ikke det værd.!!

Dette var lige hvad jeg havde på hjertet nu, men jeg vil helt sikkert komme med en opfølgning på dette meget brede emne.

Lev vel Danmark
I kærlighed
Linda
Categories: Misbrug og afhængighed