LINDA RAMSING

CERTIFICERET Parterapeut

Parterapeut * Sexolog * Psykoterapeut

Linda Ramsings blog

Blog

Kærestesorg - Du kommer igennem smerten

Posted on August 11, 2013 at 2:16 PM
Ind imellem når vi dertil i et forhold, hvor det ikke længere er godt for parterne at fortsætte i det… Når vi kommer dertil, har parterne sikkert forsøgt flere gange, at love hinanden guld og grønne skove og store ændringer.Jeg håber selvfølgelig også at parterne har forsøgt sig med parterapi, for som udgangspunkt mener jeg, at næsten alle forhold kan redes, og opnå ny kærlighed og energi. Men det kræver hårdt arbejde og en interesse i at ville det.

Der er jo i bund og grund kun 2 muligheder. Det handler om ACCEPT eller FORANDRING. Enten forandrer vi det der ikke fungerer, som kan betyde store ændringer og parterapi eller accept af at tingene er som de er, eller accept af at vi må gå hver til sit.Når udgangen er at gå fra hinanden, så er der som hovedregel en sandhed i at kun “tiden læger alle sår”. Men tiden kan også være ens værste fjende, når man har ondt i hjertet af sorg over det ikke fungerede. 

Ofte handler usikkerheden om frygt. Frygten for at være alene, frygten for om vi finder den rette partner, frygten for hvad andre tænker, frygten for om vi er elsket, frygten for………..Når vi som mennesker befinder os i frygt, så mærker vi ikke kærligheden. Vi kan ikke være i frygt og kærlighed på samme tid, så enten forbliver i frygten eller lader kærligheden sejrer. kærligheden til os selv og omgivelserne Nu skal vi vise os selv kærlig omsorg, og det gør vi bedst ved at gøre ting der gør os glade. 

Tiden skal helst fordeles så der både er plads til at være sammen med andre, men ligeså vigtigt er det at vi kan være med os selv.Gør noget godt for dig selv, helst en lille ting dagligt i den kommende tid. Selvfølgelig må der gerne være plads til, at du de første dage, laver en “Bridget Jones”, godt med kleenex og film der gør dig godt, putte under dynen. Det gælder selvfølgelig begge køn. 

Tal dagligt med en du stoler på, en der kan give dig en skulder at græde ved, men som også kan kramme dig og forstå din smerte. Fortæl på forhånd at du ikke behøver råd/løsninger, dem har du selv indeni et sted. Men at du blot har brug for at få lov at tale og vide en lytter.Lange gåture ved vandet eller i skoven, kan være til stor gavn. Fordi du alene med dine tanker, kan mindes alt det gode, men også det der er grunden til I ikke skulle være sammen mere. Har du brug for at råbe, skrige eller græde. 

Er det også gode steder at være, da der er mulighed for at andre ikke behøver at høre dig.Efter en periode vil en rejse, tur eller oplevelse væk fra den gængse dagligdag, gøre at du har noget at glæde dig til.At lave lister med positive/negative ting omkring partneren, kan i mange tilfælde være en hjælp. Ikke fordi partneren alene står for alle fejlene, men for at du kan se hvor jeres kerneværdier ikke matchede, de vil ofte være grunden til at I ikke skulle være sammen. Listerne kan hjælpe dig til, at du kan lære mere om dig selv og gøre brug af erfaringen til dit næste forhold.

Det eneste rigtige er ikke at have kontakt et godt stykke tid, det gælder både skriftligt og ikke at møde hinanden.Læs blogs og indlæg fra andre der har mistet, og været den samme smerte igennem. Kender du andre tæt på, der har været igennem et kæreste brud, så mød dem og tal med dem om smerten, men tro ikke at 2 brud er ens, brug hinanden til at dele smerten, men ikke for at tro I kan komme igennem på samme måde.Giv dig selv plads dagligt til at sørge. Find en plads, afsæt et passende tidsrum og lad dig selv sørge/græde/lyt til ballader, gør som du har brug for, og sørg for du ikke bliver afbrudt men giver din krop lov at reagerer.Meditér dagligt mimimum 20 minutter. 

Hvis det er svært alene kan du besøge en meditations lærer/mindfulness instruktør eller finde nogle på nettet.Sæt dig og gør dig det behageligt, luk dine øjne og træk vejret dybt ned i maven og pust ud. Mærk efter hvad din krop fortæller dig, hvad den giver af reaktioner. Meditér på smerten, træk vejret in igennem der hvor smerten mærkes i kroppen, og pust ud igen så du nærmest renser din krop for smerten.

Når du begynder at føle dig stærkere og ovenpå, er det måske ved at være tid til, at begynde og date igen eller oprette en profil på nettet. Men vent til du er knap så sårbar, det vil blot tiltrække de forkerte typer.Gør dig helt klart hvilken partner, du ønsker at tiltrække – på den måde er du nærmere at finde din soulmate.Hvilke egenskaber vægter du højest hos en partner? Skriv minimum 5 ting ned, sig dem herefter højt til dig selv dagligt, pludselig vil den rette partner stå der.Du behøver ikke søge kærligheden, du er allerede ren kærlighed <3

Categories: Parforhold