LINDA RAMSING

CERTIFICERET Parterapeut

Parterapeut * Sexolog * Psykoterapeut

Linda Ramsings blog

Blog

Skyggesider og projektioner

Posted on November 18, 2013 at 2:19 PM
Skyggesider er det du irriteres af ved andre, men som betyder du selv indeholder det.

Sagt på en anden måde. Kender du ikke dét at du bliver trigget af en bestemt adfærd ved andre, eller ligefrem tager afstand til bestemte personer?

Det kan siges meget enkelt ved, at det der bringer dig op i det røde felt hos andre, er noget du selv indeholder, men som du enten repræsenterer for lidt eller for meget af.

Lad os tage et eksempel:
Hvis du bliver max trigget af Amalie fra Paradise, fordi du betegner hende som uintelligent, kommer nemt til sine penge, er for pinlig i sin udfoldelse osv osv. Så handler det i virkeligheden om, at du selv er for meget Amailie eller for lidt Amalie. Sagt på en anden måde, kan det være du skal kigge på dig selv, og gøre op med dig selv, om du ikke accepterer dig selv for at være menneskelig, et menneske der kan begå fejl, være lidt uintelligent i nogle situationer og i andre ikke turde være plat fordi du så tror andre ser ned på dig.

Altså kan du spejle dig i de mennesker, som generer dig allermest i sin gøren og laden, for i spejlingen kan du finde svarene på, hvad du skal tillade dig selv at være mere eller mindre af.

Så i tilfældet med Amalie, betyder det at du skal lære at vise din "dumme" side, og opdage at det er okay ikke altid at være "perfekt". Det kan gøre din verden meget større, når du får den øjenåbner til forandring.

Det du giver er der du får, så når du begynder at ændre din adfærd, vil omgivelserne og dine relationer også ændre sig. Fordi du simpelthen ser gamle mønstre med nye og friske øjne.

Ofte vil det ske, at jo længere tid du ikke accepterer folk omkring dig, så vil du bruge en masse negativ energi på, at forsøge at belære og ændre ved disse personer der trigger dig, og på den måde projekterer du din egen irritation over på andre, og det kan ende med vrede og uvenskaber.

Ja selv i parforholdet trigges disse sider allermest hos os selv. Hvilket kan få de værste skænderier frem og ende med at gode forhold bryder op og ender med skilsmisse.

Så lav en spejling i dine relationer, og tænk over hvilke sider der trigger dig allermest.

Face your fear og gør op med dine skyggesider.

Ved at ændre dine gamle mønstre, kan du få omgivelserne til at forandres. Start med dig selv idag og få et bedre parforhold. <3

Kys og kram fra
Linda

Categories: Personlighed