LINDA RAMSING

CERTIFICERET Parterapeut

Parterapeut * Sexolog * Psykoterapeut

Linda Ramsings blog

Blog

Mennesker i trafikken

Posted on January 27, 2014 at 5:44 AM
Her til morgen falder så den første rigtige sne over Danmark. Det vil sige vejene kan være farligere at færdes på, der fyger bunker af sne fordi det stormer samtidigt. Ikke alle har fået vedligeholdt eller råd til vedligeholde bilen, dvs. en luksus som nye vinterdæk ikke er obligatorisk for alle.

Det ved jeg af erfaring, fordi min mand er selvstændig med pladeværksted og autolakering, og det vælter altid ind med skader når denne årstid opstår - til trods for vi jo bor i et land med 4 årstider <3

Heldigvis oplevede jeg mange til morgen, der kørte i inderste bane og blev der, til trods for at yderste bane på motorvejen var fri.

Og så alligevel kommer der biler, som kører helt op i "røven" på andre, og presser med lygter og utålmodighed, til trods for at selv et vognbaneskift, kan være ubehageligt i sådan et vejr.

Det handler selvfølgelig overhovedet ikke om ham der vælger at køre langsomt, hverken i inderste eller for den sags skyld yderste bane - det handler ene og alene om den der presser andre. 

Kæreste dig, du får intet ud af at være så agressiv i trafikken, heller ikke selvom vejret arter sig til sit smukkeste. Giv tid, giv plads, giv ro og venlighed til dine med passagerer i trafikken, og sig flere gange til dig selv i løbet af dagen mens du færdes i trafikken, at alt er præcis som det skal være, og jeg kommer frem når jeg kommer frem.

Tænk hvad en så lille ændring kunne medfører i det lange løb - mere kærlig venlighed mellem os sølle 5.000.000 danskere - hvoraf under halvdelen kører dagligt i bil.

Kig ind af når du får dine raseri udbrud, hvor du presser med bilister, og får lyst til at slå dem. Det handler alt sammen om din egen ubearbejdede vrede, en vrede der slet ikkehar noget med bilisterne at gøre, men om din egen baggrund og din egen indre kritiske stemme. Hvad den helt præcist siger til dig, ved kun du - men det er jo blot tanker og gamle overbevisninger, som du for længst har overlevet og rejst dig fra. 

Da du må være minimum 18 år, er du altså voksen og har overlevet barndommens kritiske forælder og dennes stemme, som måske har været kritisk og ikke givet dig den ros og anerkendelse du sukker efter. 
Men det gode er at det aldrig er for sent, at få en lykkelig barndom - så start med dig selv idag, ros og anerkend dig selv, og du kan jo starte med at være bevidst om det, næste gang du færdes i trafikken. I stedet for de gamle vaner, som på ingen måde gavner dig eller gør dig særligt glad og fri - så prøv at giv plads...

Næste gang du mærker modstand eller selv bliver presset/generet i trafikken, så prøv at sige PYT - jeg giver slip for jeg kan alligevel ikke ændre noget, så vink den der presser frem med et smil, og elsk dig selv for at have ændret en kedelig opførsel i trafikken, til faktisk at opdage du kan se dig selv i spejlet med et stort smil..

Kør pænt og pas godt på jer selv og hinanden derude

Kærlige tanker fra en med bilist <3

Categories: Mine tanker (dagbog)