LINDA RAMSING

CERTIFICERET Parterapeut

Parterapeut * Sexolog * Psykoterapeut

Linda Ramsings blog

Blog

Hvorfor er det så svært ?

Posted on March 14, 2014 at 9:33 AM
På denne B&B dag som jo er blevet mændendes officielle dag, hvor de skulle kunne se frem til bøf og blowjob ;-)

Jeg nyder det smukke forårsvejr der har hængt over Danmark hele ugen, det er helt fantastisk og sikke en energi og glæde der automatisk følger med.

Jeg har bemærket at jeg har rigtig mange par i terapi i øjeblikket, som har samme overskrift for deres problemstilling.

Parret har typisk været sammen ca. 10 år, de har fået de der 2 obligatoriske børn (Statistikken siger stadig danskerne får 1,8 barn) Hus og 2 biler. De fleste er heldigvis trods finanskrisen stadig i job, men men men... Så sidder de her, fordi kvinden er gået helt kold, hun kan ikke mærke om hun vil blive i forholdet, om hun virkelig elsker manden endnu, der er ingen seksuel gnist og lyst mere om hun kan se dem sammen på den lange bane.

Her bliver parforholdet jo virkelig sat på en prøve, for shoud I stay or should I go??

Kvinderne starter med at være den søde hjælpsomme kæreste, hun forkæler sin kæreste og gør en masse godt for dem begge. Hun får et par børn som hun sætter alt ind på, skal være de "perfekte" afkom, der i hvert fald IKKE skal opleve alt det, parret selv har oplevet i deres barndom.

Nu arbejder kvinden altså fuldtid, passer hus og børn og kan så ikke forstå hvorfor kærligheden og sexlivet falmer. Blot det at have 2 børn svarer til en 25 timers arbejdsuge, har du så et job ved siden af på mellem 30-40 timer, og så oveni hatten et hus/have der skal holdes med alt hvad det indebærer, ja så kan du smække 10-15 timer oveni - altså har kvinden påtaget sig en arbejdsuge på min. 70 timer. Naturligvis forudsat at hun "glemmer" at bede om hjælp.

Det er ikke sikkert hun lige havde forudset det, og nået at afstemme den forventning med partneren inden de satte sig hårdt i det.

SÅ når du kære kvinde mister lysten, energien og overskuddet, så sæt dig lige ned og mærk efter. Kunne det tænkes at nogle af skænderierne handler om, at du er udbrændt og ikke får tid til dig selv? At du ikke føler det bliver anerkendt som værende et hårdt og krævende arbejde at være mor og kvinde? 

Tag en dyb snak med din partner, vær åben, ærlig og sårbar - fortæl hvorfor du mangler energi og at du vil blive glad hvis du får hjælp til det og det. Din partner ønsker med sikker hed at se dig glad, for når du er glad er han glad, så find sammen melodien igen.

Han kan ikke bare regne ud, hvad du gerne vil have han gør, han er ikke tankelæser og bliver det heller aldrig. Og hvordan skal han vide at alt det du bidrog med glæde til, i starten af jeres forhold , nu pludselig tager alt din energi og overskud? Ofte har vi selv sat de behov vi ønsker at få dækket, men glemt at afstemme med vores partner.

Lad paraderne falde og støvet ligge, det er ikke vigtigere end at vedligeholde kærligheden. Når I begge får stillet det fysiske behov for nærvær, dybe snakke og grin - så er der alt andet lige et større overskud til, at hjælpes ad med alle de daglige pligter. 

Husk at det vigtigste for jeres børn, er at opleve en kærlig og glad mor og far, der kan kysse og kramme og grine sammen, det vil de aldrig ønske at bytte for et hjem der stråler og dufter af ajax mens haven står snorelige, og mor og far skændes og straffer hinanden med kølig afvisning.

Så åben hjertet og ha en rigtig dejlig weekend med eller uden Beef and blowjob;-)

Categories: Mine tanker (dagbog)