LINDA RAMSING

CERTIFICERET Parterapeut

Parterapeut * Sexolog * Psykoterapeut

Linda Ramsings blog

Blog

Introvert eller ekstrovert

Posted on December 19, 2014 at 5:32 AM
Er jeg introvert eller ekstrovert??

Måske er det betegnelser, du er begyndt at støde på i det danske samfund?

Det er betegnelser som altid har været der, men først på det sidste er introverte mennesker, begyndt at sige fra og komme frem i debatter og med udtalelser, omkring det at være introvert. For vi kan hurtigt blive enige om, at vi lever i en ekstrovert verden, hvor det kan være svært at "passe ind" som introvert.

Jeg vil også tillade mig, at dele min mening omkring at, introvert ikke er det samme som indadvendt, og slet ikke har noget at gøre med at være asocial. Det handler om at ca. 40 procent af befolkningen er introverte, men hurtigt bliver sat i bås som værende indadvendte, social angste, asociale, usociale og ligefrem fobiske - og alt det har ingen sammenligning og INTET på sig! 

At være introvert, betyder i al sin enkelthed: At introverte mennesker får energi/lader op, ved at være alene i sit eget selskab. Hvorimod ekstroverte mennesker får energi/lader op, ved at være sammen med andre mennesker.

Eks. holdt jeg selv en stor havefest for nogle år siden, i et sommerhus ved vandet. Flere af gæsterne fortrak stille og roligt under festen, og valgte at gå ture i nærområdet, alene og nyde naturen og omgivelserne. Jeg kan huske at nogen bemærkede det, og spurgte om gæsterne synes vi andre var kedelige? Hvilket de andre gæster bestemt ikke var, de gav den gas og havde en fest og blev hængende omkring bordene til kl. 9.00 næste morgen, uden at sove eller trække sig. Men disse mennesker var introverte, og har haft brug for dette break, for at finde roen og sig selv igen, altså ny energi ind i kroppen, så de evt. kunne vende tilbage til festen og holde lidt ud igen.

Det er der intet galt i,men blot en anden måde at agere i verden på. Det skal vi ekstroverte ikke tage personligt, men registrere og acceptere, fordi det er helt okay og ligeså okay som at være ekstrovert.

Jeg møder også rigtig mange par i min klinik, hvor parforholdet lider under dette. Når den ene part er introvert og den anden er ekstrovert. Der vil før eller siden kunne komme gnidninger, fordi den ene holder mere af hjemlig hygge, nyde sit eget selskab og ikke nødvendigvis, have brug for de store mængder af mennesker. Den ekstroverte kan til gengæld mærke en rastløshed, hvis der ikke er aftaler med andre mennesker, i en enten kortere eller længere periode.

Disse par (og lad mig lige slå fast, at rigtig mange parforhold har en af hver) kan have store skænderier omkring "hvem der har mest ret" i forholdet, og hvilken fremgangsmåde der er mest rigtig, og endnu værre når de rammer hinanden med, at være forkert i forhold til den anden.

Der gælder det selvfølgelig om at være tro mod sig selv. At forklare hvordan det er at være lige præcis mig, fordi det er helt okay at være præcis den man er. 

Herefter skal du kigge indad og mærke, hvad der er mest rigtigt for dig. Hvis du har brug for tid med dig selv, for at lade op og være glad indeni, så sørg for at skrive de tider ind i kalenderen. Hvis din partner derimod har brug for mere tid med venner/interesser, så er det også okay - prøv ikke at sidde lårene af en ekstrovert, ved at holde vedkommende hjemme i hulen, uden at se mennesker. For der skal være plads til den enkelte. 

Til gengæld får du en glad partner, hvis der bliver taget hensyn til individualiteter, og på den måde bliver alle mere glade og tilfredse i parforholdet.

Introverte har også meget svært ved smalltalk. Dvs små hurtige overfladiske samtaler, hvor der kun snakkes om vejr og vind. Det er svært for en introvert at sætte den slags samtaler igang, da de ikke ser den store mening med med dem. De er derimod eminente til at føre dybere samtaler i små hold/grupper, så ofte vil du kunne have en fantastisk dialog med introverte, da jeg oplever de er meget dybe mennesker. 

Så det med at have få nære venner eller nærmere blot en enkelt, kan også for nogle introverte være af stor betydning, uden at de ønsker at blive beskyldt for, at holde sig udenfor fællesskabet. 

I skrivende stund tænker jeg, at de 40 procent af introverte, måske endda er i underkanten. I egen familie tæller vi 5 personer. Vi voksne er én af hver, og blandt vores 3 voksne børn, er 2 introverte og 1 ekstrovert. Så ved bevidstheden omkring mere fokus på dette emne, viser det sig nok nærmere at vi er halvt af hver, og måske hælder de introverte i overtal, der er bare stadig mange, som ikke ved hvorfor de agerer og har det, som de har det. Og derfor forsøger at tilpasse sig den ekstrovertes verden.

Til dig fantastiske introvert, spring ud og fold dine vinger ud - nyd livet og dine private stunder. Jeg elsker dig og alle dine hemmeligheder.. Og du er præcis som du skal være <3

Har du brug for en alieret, få gode råd til at være introvert og begå dig, så er du velkommen til at bestille en aftale hos mig, hvor du kan fortælle om det at være dig :-)


Varme tanker og kram
Linda

Categories: Personlighed

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

98 Comments

Reply Marianna
11:37 AM on October 19, 2019 
Jeg e ekstrovert! quotes e dream about snakes e superstitions e life path number 5