LINDA RAMSING

CERTIFICERET Parterapeut

Parterapeut * Sexolog * Psykoterapeut

Hvorfor parterapi?

Dét er spørgsmålet mange par stiller sig selv, inden de bestiller tid til en session.  

Ofte er det kvinden der bestiller tid, men faktisk har jeg kun oplevet, stor glæde og positivitet fra mændenes side, efter første parterapi session. Der er på ingen måde grund til at være nervøs, mennesker går herfra med større smil, end de kom med. 

Måske føler I kærligheden og følelserne er væk. I føler måske børnene er det eneste, der holder jer sammen. I har måske et kedeligt eller slet intet sexliv sammen mere. Og mange par kan ikke tale sammen, hvordan skal I så kunne åbne op for jeres indre tanker, foran jeres partner og en fremmed parterapeut? 

De fleste vil opdage hvor nemt det er, og hvor meget nemmere det bliver efter en session, at få kommunikationen igang igen. Det drejer sig om at opretholde kærlighed, nærvær og et godt sexliv i forholdet. Vi er alle ansvarlige for egen livsglæde. 

Der kan også være grunde til, at det er for sent at redde forholdet, i så fald har I måske brug for, at blive enige om at skilles på en ordentlig måde, som i den ”gode skilsmisse”. Især hvis der er børn i forholdet, vil det være alfa omega for dem, at Mor og Far skilles på den "gode måde". 

Som selvstændig med mand i autolakbranchen, har jeg ofte set mænd med et smil på læben, når de afleverer deres 4-hjulede "skat", med små ”ridser i lakken”. De ønsker bilens skader udbedret i tide, inden skaden bliver mere omfattende. Hvis vi ofrer den samme service på vores forhold, kan langt flere skilsmisser undgås.

Der er større beundring i at redde et forhold, end at kassere det uden kamp.  

*Medlem af Dansk Sexologforening